background

panonija.net je internetni vodič po dogajanju v severovzhodni Sloveniji, ki na enem mestu združuje štiri tipe informacij: ZABAVA, ŠPORT, KULTURA, OSTALO.
portal vsak mesec obišče in pregleduje okoli 30 000 različnih ljudi, ki so stari povprečno med 15 in 45 let in živijo zelo aktivno življenje.

Vnesi destinacijo !
G.Radgona

Partizanska cesta 13
9250 Gornja Radgona

tel: 02 564 38 38

fax: 02 564 38 14

mail: tajnistvo.zupana@gor-radgona.si

www: www.gor-radgona.si

»Gornja Radgona obmejno mesto, mesto sejmov in mesto penine«

Občina Gornja Radgona leži v severovzhodni Sloveniji. Pripadajo ji Ščavniška dolina in lepe vinorodne Radgonske gorice. Je obmejna občina, saj vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo. V Sloveniji pa so njene sosednje občine Apače, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Cerkvenjak, Benedikt, Sveta Ana in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.


V občini so po najlepših pobočjih in slemenih goric zasajeni vinogradi, ki vinorodni pokrajini nad Gornjo Radgono dajejo še posebej lep videz. Z razvojem turizma v tesni povezavi z bogatejšim razvojem obrti in podjetništva pa tem krajem in tu živečim krajanom, daje možnost nadaljnjega razvoja in blagostanja.

Sedež občine je v Gornji Radgoni, kjer je tudi sedež Upravne enote Gornja Radgona za občine Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Mesto Gornja Radgona je občinsko upravno središče, ob tem pa se razvija Negova v krajevni center.

Občina Gornja Radgona je mesto penine, znana povsod po Sloveniji in mnogo kje v svetu po vinu in Zlati Radgonski penini, katero proizvajajo že od leta 1852 po klasični šampanjski metodi.

Gornja Radgona je tudi mesto sejmov, številni razstavljavci in obiskovalci sejmov pa jo poznajo po najbolj znanem izmed njih, in sicer vsakoletnem mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu, leta 2009 preimenovanem v mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA.

POVEZAVE:

www.tic-radgona.si
www.kultprotur.si
www.pora-gr.si
www.komunala-radgona.si
www.upravneenote.gov.si/gornja_radgona

O panonija.net Pravni pouk Pogoji uporabe Pomagajmo si Oglaševanje O avtorjih Kontakt | Obiskov: 4304005 Zadnji mesec: 17259 Klikov: 5819025 Online od: 1.6.2008 12:00