background

panonija.net je internetni vodič po dogajanju v severovzhodni Sloveniji, ki na enem mestu združuje štiri tipe informacij: ZABAVA, ŠPORT, KULTURA, OSTALO.
portal vsak mesec obišče in pregleduje okoli 30 000 različnih ljudi, ki so stari povprečno med 15 in 45 let in živijo zelo aktivno življenje.

Vnesi destinacijo !
Ogled novice
7. DOBRODELNI MIKLAVŽEV KONCERT

07.12.2014 | 11:43
Glasbena šola Gornja Radgona je v petek, 5. decembra 2014, v sodelovanju z družbo Radgonske gorice, d.d., Zdraviliščem Radenci d.o.o. in družbo Arcont d.d., pripravila že 7. dobrodelni Miklavžev koncert. V polni restavraciji Hotela Radin Zdravilišča Radenci d.o.o. je nastopil Big band Glasb

Z visokim izkupičkom dobrodelnega koncerta 3.730 € bodo 15 glasbeno nadarjenim otrokom iz socialno ogroženih družin finančno olajšali šolanje na javni Glasbeni šoli Gornja Radgona.


Letos je v hotelu Radin v Radencih prijetnim zvokom Big Banda Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice pod vodstvom mag. Jerneja Senegačnika, prisluhnilo več kot 500 obiskovalcev. Miklavžev koncert, katerega namen je bil obiskovalcem pričarati lep večer ob glasbi, ob tem pa glasbenega znanja željnim otrokom iz socialno ogroženih družin pomagati do šolanja na Glasbeni šoli Gornja Radgona, sta s svojim nastopom popestrila glasbena gostja večera, Kristina Oberžan in mag. Oto Vrhovnik.


Dogodek je bil tudi tokrat dobrodelnega značaja, saj so gostje z dobrodelnimi prispevki ter nakupom Miklavževega vina iz kleti Radgonskih goric prispevali za dober namen. V družbi Radgonske gorice d.d., so se v celoti odpovedali zaslužku od prodaje Miklavževega vina ter skupaj s podjetjem Arcont d.d. in Arcont IP; Zdraviliščem Radenci, Kmetijstvom Črnci d.o.o., Panvito d.d., Banko Koper d.d., Var d.o.o., Notarko Danico Hojs, Legartis d.o.o., Refleks servis in Radensko d.d., mladim glasbenikom finančno olajšali šolanje na javni Glasbeni šoli Gornja Radgona.
Ob zaključku prireditve je Tomaž Polak, ravnatelj Glasbene šole Gornja Radgona, povedal: »Vesel sem, da ima domači Big band tako številno občinstvo, ki očitno deli mnenje z menoj, da njegova kvaliteta iz leta v leto raste, čemur smo bili priča tudi na tokratnem koncertu. To potrjuje tudi dejstvo, da z nami radi nastopajo najimenitnejši slovenski glasbeni ustvarjalci. Tako kakovostno predvsem pa karitativno želimo ustvarjati tudi v prihodnje z željo pomagati našim mladim, glasbenega znanja željnim, umetnikom in njihovim družinam. Dogodek je uspel povezati ljubitelje glasbe in uspešne gospodarstvenike, ki so tudi letos pomagali in namenili velik del svojih sredstev za še večji razvoj glasbene kulture v tem delu Slovenije. Na tem koncertu, v izredno težkih socialnih in ekonomskih časih, smo skupaj z donatorji uspeli zbrati za naše učence tradicionalno visok znesek, kar 3.730 €. Tako se prisrčno v imenu vseh prejemnikov pomoči in imenu GŠGR zahvaljujem vsem donatorjem in sponzorjem za dobro sodelovanje in izkazano pomoč."

Webmaster Panonija

O panonija.net Pravni pouk Pogoji uporabe Pomagajmo si Oglaševanje O avtorjih Kontakt | Obiskov: 4304014 Zadnji mesec: 17268 Klikov: 5819034 Online od: 1.6.2008 12:00