background

panonija.net je internetni vodič po dogajanju v severovzhodni Sloveniji, ki na enem mestu združuje štiri tipe informacij: ZABAVA, ŠPORT, KULTURA, OSTALO.
portal vsak mesec obišče in pregleduje okoli 30 000 različnih ljudi, ki so stari povprečno med 15 in 45 let in živijo zelo aktivno življenje.

Vnesi destinacijo !
Ogled novice
Literarni večer zakonca Kotnik

30.10.2013 | 22:32
V torek, 29. oktobra, je v DOSOR-ju potekala predstavitev pesniških zbirk »Polovička« in »Druga polovička« zakoncev Mirka in Erike Kotnik.

Z namenom, da se naši stanovalci seznanijo z literaturo svojih sovrstnikov, ki sta s pesnjenjem aktivna v zrelejših, zlasti v svojih upokojenskih letih. Zakonca prihajata s Krčevine pri Vurbergu, literarno pa ustvarjata v Seniorski literarni delavnici pri Mariborski literarni družbi. Oba sta tudi člana Literarnega kluba na Ptuju.

Z avtorjema se je pogovarjala Marjanca Ferko Omahen, sicer profesorica slovenščine.


Poslanstvo DOSOR-ja, doma starejših občanov Radenci, se gradi tudi s socialno vključenostjo starejših v širše okolje. V ta namen potekajo različni dogodki, katerih glavni namen je razbijanje stereotipov o starosti kot zadnji postaji pred smrtjo, ko ljudje ne morejo udejanjati svojih interesov. Tako našim stanovalcem omogočamo, da interese iz aktivnega obdobja svojega življenja tudi kasneje dopolnjujejo s svojimi izkušnjami in so še vedno aktivni na svojem interesnem področju. Tokratno se nanaša na literarno ustvarjanje.


Poleg DOSOR-jevih stanovalcev se je prireditve udeležilo tudi precej zunanjih obiskovalcev.

VIR:
Nada Verdev

Webmaster Panonija

O panonija.net Pravni pouk Pogoji uporabe Pomagajmo si Oglaševanje O avtorjih Kontakt | Obiskov: 4303976 Zadnji mesec: 17230 Klikov: 5818996 Online od: 1.6.2008 12:00